Ο μικρός chef δημιουργεί...



Εκτός απο τις επισκεψεις σε σπίτια άλλων παιδιών για playdates, εκτός από παιχνίδι και χειροτεχνίες, τις ώρες λοιπόν που βρίσκεστε στο σπίτι, μπορείτε να επιδοθείτε στη ζαχαροπλαστική ...ή ακόμα και στη μαγειρική, αν και τα περισσότερα παιδιά στο άκουσμα του γλυκού πετάνε στη σκούφια τους...ή το σκούφο τους, αφού μιλάμε για μικρούς σεφ και ζαχαροπλάστες.

Να σας πω την αλήθεια, ποτέ δεν είχα μπεί στην κουζίνα μαζί με τον Νικόλα μου. Τις προάλλες όμως ο μικρός μου μαζί με τα υπόλοιπα παιδάκια στον παιδικό σταθμό μεταμφιέστηκαν σε μικρούς ζαχαροπλάστες, φόρεσαν τον σκούφο και την ποδιά του ζαχαροπλάστη και έφτιαξαν ένα νοστιμότατο γλυκό, το οποίο απόλαυσαν μετά. Ο Νικόλας επέστρεψε ενθουσιασμένος στο σπίτι, φορώντας στον σκούφο του φυσικά, που έγραφε πάνω "Ζαχαρούληδες" και μου μίλησε για την εμπειρία αυτή με κάθε λεπτομέρεια.

Ετσι λοιπόν, σκέφτηκα να το κάνουμε και εμείς στο σπίτι, λίγες ημέρες μετά, αφού του άρεσε τόσο πολύ. Σκέφτηκα να κάνουμε ένα πολύ απλό γλυκό, για να μπορεί να συμμετέχει και εκείνος, γιατί είναι πολύ σημαντικό να αισθάνεται το παιδί ότι βοηθά πραγματικά στην εκτέλεση της συνταγής.

Ο κορμός με μπισκότα για παράδειγμα είναι μια ωραιότατη και κυρίως πολύ νόστιμη επιλογή.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε:
- 2 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ, τα οποία θα κόψετε σε μικρά κομμάτια.
- 250g βούτυρο
- 1 κουταλιά σούπας κακάο
- 175g κουβερτούρα
- 175g ζαχαρούχο γάλα
- 1 φλυτζανάκι του καφέ κονιάκ ή quantro

Κόβουμε τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια. (Είναι μια διαδικασία την οποία απολαμβάνουν τα παιδιά, οποτε αφήστε το πάνω τους). Ζεσταίνουμε το βούτυρο να λιώσει, όπως επίσης και την κουβερτούρα (σε μπεν μαρί). Σε ένα μεγάλο μπώλ βάζουμε το λιωμένο βούτυρο, την λιωμένη κουβερτούρα, το κακάο, το ζαχαρούχο γάλα και το κονιάκ και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε στο μείγμα αυτό τα θρυμματισμένα μπισκότα και ανακατεύουμε πολύ καλά. Αδειάζουμε το μείγμα αυτό σε μια λαδόκολλα και του δίνουμε κυλινδρικό σχήμα. Σφίγγουμε καλά τη λαδόκολλα και το βάζουμε στο ψυγείο για 24 ώρες ή στην κατάψυξη για 3 ώρες, αν βιάζεστε πολύ! Σερβίρουμε κομμένο σε κομμάτια και αν θέλετε μπορείτε να πασπαλίσετε με τριμμένο μπισκότο. Καλή επιτυχία και καλή διασκέδαση! Εμείς πραγματικά το απολαύσαμε και περάσαμε πολύ ωραία κατά την προετοιμασία του γλυκού, τόσο που σκέφτομαι αυτό το Σαββατοκύριακο να φτιάξουμε cookies που τρελαίνονται τα περισσότερα παιδιά. Έπεται συνέχεια, όπως καταλαβαίνετε, φίλες μου...

Τα φιλιά μου και την αγάπη μου,
Μαρία Φραγκάκη

Aν μοιράζεστε σκέψεις και ιδέες είναι καλύτερα,
γι' αυτό περιμένω τα μηνύματά σας στο e-mail μου: maria.fragaki@mother.gr
Twitter: @FragakiMaria

Like(!) τη σελίδα μας στο Facebook: mothergr
Ακολουθήστε μας στο twitter: @mothergr